"Spelen is leren, leren is spelen. Waarom zou dan het leren vervelen?"

"De scholen gaan dicht"

Waarschijnlijk herinneren alle leerkrachten, kinderen en ouders nog goed het moment toen er bekend werd gemaakt dat de scholen gingen sluiten. Wat voelde je? Paniek? Dit geldt zowel voor alle betrokkenen. Ouders maakten zich zorgen over hoe ze hun kind moesten begeleiden, hoe ze hun werk gingen combineren met hun gezin en of hun kind geen leerachterstand zou krijgen. Leerkrachten maakten zich zorgen hoe ze de kinderen konden bereiken achter een scherm en hoe ze konden controleren dat ze de doelen zouden behalen, de kinderen maakten zich zorgen dat hun ouders geen tijd voor ze zouden hebben en ze misten hun klas. Ik heb vooral op de volgende dingen ingezet:

Tips and tricks thuisonderwijs

Op 20 maart 2020 werd ik geïnterviewd door het Rotterdamse televisieprogramma 'Open Rotterdam'. Ze hadden gehoord hoe ik mijn groep 4 op dat moment op afstand les gaf en dat sprak hen aan. Hiernaast lees je de tips and tricks die uit het interview zijn gekomen.

 

Het coronavirus kan Rotterdamse docenten er niet van weerhouden om “hun kinderen” te onderwijzen. Diverse scholen zetten zich in om ervoor te zorgen dat hun leerlingen blijven doorstuderen. Zo worden er speciale lesprogramma’s ontwikkeld. Sommige docenten zorgen daarnaast ook voor persoonlijke interactie. Wij spreken drie juffen die, ondanks de sluiting van de scholen, op hun eigen bijzondere manier bezig zijn met hun leerlingen!